`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Nieuws is een nieuwe webpagina

Dinsdag 24 november 2020Oudste

Recent

OmschrijvingVraag en antwoord over DigiNotar | Brochure | Rijksoverheid.nl

In juli 2011 is bij het Nederlandse bedrijf DigiNotar elektronisch ingebroken. DigiNotar verzorgt certificaten voor onder meer overheidswebsites waarmee de veiligheid wordt gegarandeerd. Na de hack zijn onechte beveiligingscertificaten in omloop gekomen. De overheid onderzoekt samen met het bedrijfsleven de gevolgen van de inbraak. De overheidswebsites maken nu gebruik van vervangende veiligheidscertificaten.
Wat is het NCSC? | NCSC (ORGANISATIE)

Vanaf 1 januari 2012 is het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) operationeel. Vanaf die datum wordt invulling gegeven aan haar missie: het bijdragen aan het vergroten van de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving in het digitale domein, en daarmee aan een veilige, open en stabiele informatiesamenleving. Hoe en met wie het NCSC dat doet, vindt u hier.
Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een datalek geconstateerd in de nieuwe app van NL-Alert. Hiervan is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Via de NL-Alert app zijn locatiegegevens van gebruikers en mogelijk andere persoonsgegevens zoals informatie over het besturingssysteem en andere geïnstalleerde apps, bij een externe dienst terecht gekomen zonder dat de gebruikers daarvoor toestemming hebben gegeven. 


De NL-Alert app is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met de Veiligheidsregio’s. Het is één van de alarmeringsmiddelen die door de Nederlandse overheid worden ingezet om u bij ernstige incidenten te waarschuwen en een handelingsadvies te bieden.In een bijna ongekende gebeurtenis hield de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken van vrijdag tot zaterdagavond om 01.15 uur een persconferentie. Hij kondigde aan dat de Nederlandse regering het vertrouwen in Diginotar intrekt.
  • http://diginotar.nl/Actueel/tabid/264/articleType/ArticleView/articleId/327/Default.aspx# nieuwsberichten over Cybersecurity Alliantie

Cybersecurity Woordenboek maakt lastige terminologie begrijpelijk

 

De minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus, en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, ...

Nieuwsbericht | 01-10-2019 | 09:56

NCSC-factsheet over doelgerichte cyberaanvallen

Nieuwsbericht | 26-04-2013 | 11:35  Digitale aanvallen behoren tegenwoordig tot de grootste dreigingen waar Nederland mee te maken heeft. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft vanuit zijn rol als informatieknooppunt en expertisecentrum op zijn website een factsheet gepubliceerd over doelgerichte aanvallen. De AIVD is een van de partijen die bij de bestrijding van dit soort aanvallen een belangrijke rol heeft.


BEKIJK OOK


Home » Digitale overheid » Actueel » Nieuws is een nieuwe webpagina

 
Map
Info