Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Regering » Ministeries is een nieuwe webpagina

Vrijdag 23 oktober 2020

Ministeries

Ministeries die verantwoordelijk zijn. Cabinet for the blind example.


Verantwoordelijk


Ministeries


 

De online fabeltjesfuik | Zondag met Lubach (S12)

vrpo zondag met lubach op 18 oktober 2020: Het wantrouwen richting de overheid en media groeit. En dat komt deels omdat op sociale media een heel circuit aan mensen langzaamaan een eigen parallelle werkelijkheid in wordt gezogen. En hoe langer mensen in die fuik zitten, hoe meer ze openstaan voor radicale ideeën die ze zelf nog niet hadden.

 

BEËINDIGING: Het nieuwe kabinet Rutte III is door de koning beëdigd

26 oktober 2017 door NOS: Op paleis Noordeinde heeft koning Willem-Alexander de ministers en staatssecretarissen van het derde kabinet Rutte beëdigd. Kort daarvoor verleende de koning de vertrekkende bewindslieden ontslag. De enige die niet is ontslagen en ook niet hoefde te worden beëdigd is premier Rutte: die is en blijft minister-president. Het was voor het eerst dat Willem-Alexander een heel kabinet beëdigde.

In het nieuwe kabinet zitten zes ministers van de VVD, vier van het CDA en van D66 en twee van de ChristenUnie. VVD'er Rutte is net als de afgelopen zeven jaar premier. Er komen drie vicepremiers: De Jonge (CDA), Ollongren (D66) en Schouten (ChristenUnie). Er zijn vier ministers zonder portefeuille: zij hebben niet de leiding over een departement.

De VVD levert drie staatssecretarissen, CDA en D66 ieder twee en de ChristenUnie één.

lees ook → Dit zijn de 24 mannen en vrouwen van Rutte III | NOS | Politiek - 26 oktober 2017
Home » Regering » Ministeries is een nieuwe webpagina

 
Map
Info