`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact

2021/01/17

Free Yourself From Microsoft and the NSA

Learn Linux and Libre Office

Alle hyperlinks die naar een andere website leiden, hebben deze mooie groene kleur: sample link

Onderstaande tekst is vertaald vanuit het Engels (bron freeyourselffrommicrosoftandthensa.org) naar het Nederlands door Priscilla F. Harmanus

Een website over hoe u uzelf kunt bevrijden van Microsoft en de NSA door Linux en Libre Office te leren gebruiken en bij onze uitgebreide stapsgewijze handleiding om te leren hoe u vrije open source tools (software) op uw computer kunt installeren en gebruiken! Open source betekent dat de software vrij is (free as in freedom) en gedeeld kan worden door iedereen en voor elk doel. Open source is als een openbare bibliotheek (Open source is like a public library)... vrije en open kennis gedeeld met de gemeenschap/community voor het algemeen belang (for the common good). Vrij/Free zoals in Vrijheid/Freedom. Geen patenten, geen gedoe, geen barrières, geen limieten!
  • Bron

    paginatitel » url · 
  • Hoort bij

Dit is een nieuwe webpagina

Bijgewerkt door — Priscilla F. Harmanus


Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » Contact


In juni 2013 bevestigde voormalig NSA-agent Edward Snowden dat Microsoft nauw samenwerkt met de NSA. Deze website biedt de schokkende verborgen details van die relatie en legt uit waarom het iedereen schaadt, van sociale activisten tot eigenaren van kleine bedrijven. Als u zich zorgen maakt over het feit dat Microsoft uw gegevens aan de NSA overhandigt, zijn we hier om u een veiligere, veiligere optie te bieden. Als je genoeg hebt van Windows 8-virussen, het Blue Screen of Death en de oneindige stroom modelwijzigingen en prijsverhogingen van Microsoft, laten we je zien hoe je kunt overschakelen naar een goedkoper en betrouwbaarder alternatief.

Het doel is om uit te leggen waarom u de gratis open source-tools Linux en Libre Office op uw thuis-, school- en werkcomputers moet installeren - en u vervolgens specifieke instructies te geven over hoe u deze gratis open source-tools kunt gebruiken om uzelf uit de ketens te bevrijden van Microsoft en de NSA.

Maar deze website gaat over veel meer dan alleen Linux en Libre Office leren. Kennis is macht. Als je echt vrij wilt zijn, is het belangrijk om de waarheid te leren kennen. Alleen de waarheid kan ons bevrijden. De waarheid is in dit geval nogal schokkend. De waarheid is dat er een groep zeer rijke machtige mensen is die de hele wereld willen beheersen - en om volledige controle te krijgen, willen ze zowel het internet als al onze computers beheersen. Dit boek levert concreet bewijs dat tenminste enkele van de "gekke complottheorieën" waar zijn.

De shockende details die op deze website worden onthuld, zijn onder meer:

  • ... Microsoft kreeg in de handel een vrijstelling van de Sherman Antitrust Act voor het verlenen van toegang aan de NSA tot alle Windows-computers.
  • ... De NSA heeft toegang tot elk bestand op elk van de twee miljard Windows-computers ter wereld - en heeft deze toegang sinds 1998!
  • ... De NSA gebruikte de "open backdoor" naar Windows-computers om een ​​"cyberaanval" te lanceren tegen Iraanse kernenergie- en oliecentrales in 2009 met behulp van een door de NSA gecreëerd supervirus genaamd Flame.
  • ... Begin 2010 ontsnapte het Flame Super Virus en begon het commerciële computers over de hele wereld te infecteren - en speelde het een sleutelrol bij het veroorzaken van de grootste milieuramp ter wereld - de BP Gulf Oil Spill.
  • ... Het Flame-virus en zijn vele neven, die computers aanvallen door zich voor te doen als "Windows Updates", hebben nu miljoenen computers besmet.
  • ... Hoe erg dit alles ook is, het ergste moet nog komen. Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, Windows 8, wordt geleverd met een uiterst gevaarlijk opstart-programma genaamd "UEFI: dat niet alleen in staat is om elk onderdeel van uw computer op afstand te besturen - het is ook in staat om de hele wereldeconomie te laten crashen!


“Deze grootschalige inbreuk op de privacy van Amerikaanse en buitenlandse burgers draagt niet bij aan onze veiligheid. In plaats daarvan brengt het juist de vrijheden die we proberen te beschermen in gevaar. " Daniel Ellsberg 10 juni 2013

In april 2014 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows XP-computers, waardoor honderden miljoenen Windows-gebruikers onbeschermd blijven tegen Flame en andere virussen. In slechts een paar eenvoudige stappen kunt u uw bestaande computer en de gegevens die erop zijn opgeslagen, beschermen. Dit is het moment om het volledige verhaal over de relatie tussen Microsoft en de NSA te leren, zodat u uzelf kunt beschermen tegen de komende crash.

Wie is deze man en waarom zegt hij deze gekke dingen?
Omdat veel van de beweringen in zijn boek en op zijn website misschien gek klinken, wilt hij graag kort uitleggen wie hij is en waarom hij dit boek heb geschreven. Tot voor kort was hij website-adviseur, community college-instructeur en een trouwe gebruiker van het Microsoft Windows-besturingssysteem en het Microsoft Office-tekstverwerkingsprogramma.

In 2012 bracht Microsoft echter een radicale wijziging door in het Windows-besturingssysteem toen het Windows XP en Windows 7 verving door een heel ander systeem dat Microsoft Windows 8 heette en dat ze nu Windows 8.1 Blue noemen. Dit nieuwe systeem is buitengewoon moeilijk te leren en te gebruiken - en het heeft verschillende "eigenschappen" die uw vrijheid ernstig beperken.

Daarom was hij bezig met het schrijven van een boek met de naam "Learn Linux and Libre Office - Een remedie voor Windows 8 Blues" om mensen een alternatief voor Windows 8 te bieden.


Belangrijke vragen over ongebruikelijke aspecten van Windows 8
Dit onderzoek naar vreemde aspecten van Windows 8 en Windows 8.1 bracht hem ertoe om antwoorden op een reeks vragen te zoeken. Deze vragen en hun antwoorden onthulden verschillende verborgen verbanden tussen Microsoft en de NSA.

Ten eerste, waarom heeft Microsoft toestemming gekregen om hun monopolie op computerbesturingssystemen voort te zetten, zelfs nadat twee federale rechters Microsoft schuldig bevonden aan het herhaaldelijk overtreden van de Sherman Antitrust Act? De Microsoft Monopoly-vrijstelling vond plaats op exact hetzelfde moment dat Microsoft de NSA toegang gaf tot alle Windows-computers. In feite werd de Microsoft Monopoly-vrijstelling verleend door dezelfde rechter die later de FISA-rechtbank NSA-rechter werd! Zou het kunnen dat onze regering er in het geheim mee instemde om het Microsoft-monopolie te laten voortduren in ruil dat Microsoft de NSA toegang zou geven tot alle Windows-computers?


Ten tweede, waarom zou Microsoft hun bedrijf riskeren en hun gebruikers beledigen door over te stappen van een populair besturingssysteem als Windows 7 naar een extreem onstabiel en complex besturingssysteem als Windows 8?
Er waren veel vreemde dingen aan Windows 8 die nergens op sloegen. Waarom is het Windows 8-besturingssysteem bijvoorbeeld eigenlijk twee verschillende besturingssystemen met twee verschillende bedieningspanelen en twee verschillende versies van de Internet Explorer-webbrowser en twee verschillende sets gebruikersinterfaces? Een besturingssysteem van dit complex heeft nooit eerder bestaan. Noch Windows XP, noch Windows 7 hadden meer dan één configuratiescherm of meer dan één webbrowser. En waarom worden onze gebruikersnamen en wachtwoorden voor Windows 8 nu opgeslagen in een database bij Microsoft in plaats van in onze eigen computers, zoals het geval was met Windows 7? Zo'n inbreuk op de privacy heeft nog nooit eerder plaatsgevonden.

Ten derde, waarom dwong Microsoft met Windows 8 en 8.1 alle computerfabrikanten om over te stappen van een eenvoudig, stabiel computer-opstart-programma genaamd BIOS naar een nieuw complex en onstabiel opstart-programma genaamd UEFI? Waarom zou het Microsoft überhaupt kunnen schelen welk programma computerfabrikanten gebruiken om onze computers op te starten? Waarom gebeurde de ontwikkeling van UEFI in het geheim? Waar komt UEFI vandaan? Wie heeft het gemaakt? Wanneer is het gemaakt en wat is het doel? En waarom is UEFI tien keer zo groot als BIOS als de enige functie is om op de computer af te stemmen en het proces vervolgens over te dragen aan het besturingssysteem?


Ten vierde, waarom bevat het UEFI-opstart-programma een controversiële functie genaamd "Secure Boot"? Sinds de oprichting heeft Secure Boot alarmbellen doen rinkelen bij computergebruikers omdat het Microsoft bijna volledige controle geeft over onze computers door te voorkomen dat we een programma laden dat niet is goedgekeurd door Microsoft. Leden van de open source-gemeenschap hebben dit vreemde proces "Restricted Boot" genoemd (zie cartoon hieronder). Waar komt veilig opstarten vandaan? Wie heeft het gemaakt en wat is het doel ervan?


Ten vijfde: bevat Secure Boot een "Windows 8 Kill Switch" die Microsoft (of de NSA) zou kunnen gebruiken om uw computer te doden? Het antwoord bleek niet alleen ja te zijn, maar de kill-schakelaar lijkt het belangrijkste doel van Windows 8 te zijn!


Ten zesde, hoe werkt de backdoor met windows die opengaan? Het is voor veel computergebruikers duidelijk dat Microsoft sinds 1998 een ‘backdoor’ gebruikt om ‘updates’ aan onze computers uit te voeren. Deze achterdeur is ontstaan ​​toen Microsoft Internet Explorer 4 introduceerde en deze webbrowser in het Windows 98-besturingssysteem integreerde. Ik wilde weten hoe deze achterdeur werkte, of hij kon worden uitgeschakeld (hij kan niet) en wat voor soort wijzigingen hij op uw computer zou kunnen aanbrengen - zelfs zonder uw toestemming. Wat was het verband tussen de open backdoor en het toenemende aantal Windows Updates met kwaadaardige code die Windows-computers laat crashen?


Ten zevende, wat was het Flame-virus en hoe is het Flame-virus gerelateerd aan Windows Update-problemen? In juni 2012 gaf Microsoft toe dat een supervirus genaamd Flame de open backdoor gebruikte om op afstand Windows-computers aan te vallen. Dit bracht me ertoe om nog een aantal vragen te onderzoeken: Wat is het Flame-virus? Wie heeft het gemaakt? Wanneer is het gemaakt? Wat is het doel en hoe werkt het? En waarom zijn de maandelijkse updates van Microsoft het afgelopen jaar gek geworden? Waarom zijn er zoveel meldingen dat deze updates computers crashen? Zijn deze beveiligingspatches gerelateerd aan het Flame-virus en / of de NSA?


Ten achtste: heeft het NSA Flame-virus de BP Oil Disaster veroorzaakt? Onderzoek naar de geschiedenis van het Flamevirus leidde tot nog meer verontrustende vragen over de relatie tussen Microsoft en de NSA. Verschillende krantenberichten bevestigden dat Microsoft in 2009 een sleutelrol speelde in de NSA-aanval op Iraanse nucleaire en oliefaciliteiten via de ontwikkeling van de supervirussen Stuxnet en Flame. Toen, in 2010, ontsnapte het Flame-virus en begon niet alleen Iraanse oliefaciliteiten te crashen, maar ook tal van andere oliefaciliteiten over de hele wereld.


Ik ontdekte bewijs dat het Flame-virus rechtstreeks leidde tot de BP Gulf Oil Spill - de ergste milieuramp in de geschiedenis van de wereld.


Ten negende: is het mogelijk dat de Cyber ​​War en de War on Terror beide nep zijn? Ik ontdekte bewijs dat de zogenaamde Cyberwar nep is. Er zijn cyberaanvallen geweest. Maar ze zijn niet afkomstig van de Iraniërs of de Chinezen. In plaats daarvan zijn er aanwijzingen dat bijna alle computeraanvallen op Amerikaanse computers worden geïnitieerd door de NSA - om de illusie van een cyberoorlog te creëren. Ik ontdekte ook bewijs dat de War on Terror nep is. Er is geen Al Qaeda. Wat doorgaat voor Al Qaeda is slechts een tak van de CIA. Bijna alle terroristische aanslagen lijken afkomstig te zijn van de CIA om de illusie te wekken van een oorlog tegen terreur.

Al Qaeda lijkt gewoon een dekmantel te zijn voor de CIA en betaalde CIA-agenten. De grond-luchtraketten die door deze nep-Al Qaeda-groepen worden gebruikt, zijn aan hen gegeven door onze eigen Amerikaanse regering.


Amerikaanse belastingbetalers lijken beide kanten van de oorlog tegen het terrorisme te financieren.


In juni 2013 had hij enkele zeer verontrustende antwoorden op alle bovenstaande vragen ontdekt. Antwoorden op al deze vragen worden in hoofdstuk 1 en 2 uitgebreider gegeven. Zelfs vóór de onthullingen van Snowden kwam hij tot de conclusie dat het echte doel van Windows 8, UEFI, Secure Boot en de backdoor naar het Windows-besturingssysteem, heeft weinig te maken met wat ons is opgedragen en meer met Microsoft en de NSA die de totale controle over onze computers overnemen. Hij was bezig met het afronden van dit boek, waarin de problemen van Windows 8 aan het licht kwamen en de verbinding tussen Microsoft en de NSA werd uiteengezet.


Toen, op 6 juni 2013, verschenen de ongelooflijke Edward Snowden-artikelen die de relatie tussen Microsoft en de NSA onthulden.
Dankzij de onthullingen van Snowden in juni 2013 weten we nu dat Big Brother niet alleen al onze telefoontjes en e-mails downloadt, maar elk document op elke Windows-computer. Eén dia in het bijzonder gaf aan dat Microsoft in 2007 de NSA hielp om een ​​geheim grootschalig surveillanceprogramma op te starten, PRISM genaamd.


Ik was me er al van bewust dat Microsoft in 2007, kort na deelname aan het Prism-programma, een parallel programma lanceerde om de NSA een 'kill switch' te bieden op alle Windows 8-computers via een nieuw geheim opstart-programma genaamd UEFI met een onheilspellende functie genaamd Secure Boot .

Na de onthullingen van Snowden realiseerde hij zich dat het belangrijkste aspect van zijn boek was om mensen te waarschuwen voor de gevaren van Windows 8, UEFI en Secure Boot en om computergebruikers een manier te bieden om de controle over hun computers terug te krijgen door hen te helpen overschakelen naar Linux. besturingssysteem. Daarom veranderde hij de naam van het boek van "Learn Linux and Libre Office - A Cure for the Windows 8 Blues in" Free Yourself from Microsoft and the NSA - Learn Linux and Libre Office. "


Het doel van dit boek is tweeledig: ten eerste om u te helpen zich meer bewust te worden van de problemen bij het gebruik van het Microsoft-besturingssysteem - en vooral de problemen die verband houden met Windows 8, UEFI en Secure Boot - en om u stapsgewijze instructies te geven over hoe u het Linux-besturingssysteem en het Libre Office-tekstverwerkingsprogramma kunt toevoegen en gebruiken.


Kunnen alle samenzweringstheorieën echt waar zijn?
Net als in de Wizard of Oz, wordt ons verteld de man achter het gordijn te negeren, aangezien onze eigen regering het internationaal recht negeert en de gekozen president van Bolivia ontvoert en hem gevangen houdt terwijl ze zijn vliegtuig doorzoeken op een persoon wiens enige misdaad de waarheid was. voor het Amerikaanse volk. De waarheid is dat we allemaal worden bespioneerd en deze enorme spionageprogramma's zijn een duidelijke schending van het vierde amendement op de Amerikaanse grondwet.
The 4th and 5th Amendments to the Constitution of my country, Article 12 of the Universal Declaration of Human Rights, and numerous statutes and treaties forbid such systems of massive, pervasive surveillance.”Edward Snowden, June 12 2013


Ter herinnering: hier is wat onze Amerikaanse grondwet te zeggen heeft over vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy.
AMENDMENT I... Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.AMENDMENT IV...

The right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no warrants shall issue, but upon probable cause, supported by oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized.


Wat Snowden zegt en wat ik ook geloof, is dat we niet loyaal mogen zijn aan een corrupte regering of aan enige immorele wetten. We zouden eerder de grondwet van de Verenigde Staten moeten handhaven en we zouden de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens moeten steunen.

Heeft de NSA controle over het Ministerie van Waarheid?

Net als in het boek 1984 beheersen machtsgekke mensen de media. Ze controleren de zaken. Maar hun echte doel is niet alleen om kennis en geld te beheersen, maar ook om mensen te beheersen. Hoe ze ons beheersen, is door middel van iets dat de shock-doctrine wordt genoemd, wat een eindeloze oorlog is - een oorlog tegen mensen, een oorlog tegen onze omgeving en een oorlog tegen de waarheid. Omdat kennis macht is, willen deze rijke mensen het internet beheersen. Een manier waarop zij de overdracht van kennis beheersen, is door oorlog te voeren tegen verslaggevers en klokkenluiders. Een andere manier waarop ze de overdracht van kennis willen beheersen, is door al onze computers te besturen. Ze doen dit door de achterdeur naar het Windows-besturingssysteem te bedienen op meer dan een miljard Windows-computers over de hele wereld. Het beste en gemakkelijkste wat je kunt doen om hun plan te verslaan en jezelf te bevrijden, is door Linux, Libre Office en andere gratis open source-tools te leren.


Probeer je voor te stellen dat je in een wereld leeft die heel anders is dan we zijn opgevoed, een wereld die nog erger is dan die van Orwell uit 1984. Stel je een wereld voor waarin de oorlog tegen terreur nep is. In dit boek leveren we bewijs dat het doel van de NSA niet is om terrorisme te beheersen, maar om mensen over de hele wereld onder controle te houden en tot slaaf te maken. Er zijn geen massavernietigingswapens - alleen massavernietigingswapens.
War is PeaceFreedom is SlaveryIgnorance is StrengthGeorge Orwell 1984
Stel je de mogelijkheid voor dat de cyberoorlog nep is. In dit boek leveren we bewijs dat de NSA niet alleen superbugs heeft ontwikkeld om andere landen aan te vallen, maar dat het diezelfde superbugs ook gebruikt om nepaanvallen uit te voeren op bedrijven hier in Amerika om het te laten lijken alsof er een cyberoorlog is. - terwijl in feite de NSA achter BEIDE KANTEN van de oorlog staat - net als in het boek 1984. Stel je een wereld voor waarin bijna alles wat je in de krant leest en op tv-nieuws kijkt nep is. Stel je een wereld voor waarin verkiezingen worden verkocht aan de hoogste bieder en politieke partijen gewoon vriendelijke gezichten zijn voor Big Brother. Het bewijs is overal om ons heen en recht voor ons. Denk aan de deregulering van de banken in 1999 met de intrekking van de Glass Steagall Act - die leidde tot de economische ineenstorting van 2008 - die leidde tot het redden van miljarden dollars van de 'too-big-to-fail-and-too-big -to-jail ”Wall Street-banken. Deze reddingsoperatie werd bereikt door biljoenen dollars van het Amerikaanse volk te beroven. De overval is nog steeds aan de gang.

Leugens van de NSA
Als je nog twijfelt of onze eigen regering tegen ons liegt over NSA-spionage, bekijk dan de volgende YouTube-video van drie minuten, geproduceerd door ProPublica. http://www.youtube.com/watch?v=eptZuXkUGmI


Oregon Senator Wyden stelt een directe vraag: "Verzamelt de NSA gegevens over miljoenen Amerikanen?" James Clapper antwoordde in een duidelijke daad van meineed: "Nee meneer." Het meest verbazingwekkende aan deze leugen is dat James Clapper nog steeds een baan heeft.

Ondertussen gebruikt de door de NSA gesteunde oorlogsmachine angst om ons te manipuleren en te controleren.
NSA SHOCK DOCTRINE WARNING SCALESEVERE DANGER... Bombs will explode any minute!!!Hide under your bed and trust us to protect you.HIGH RISK OF IMMINENT ATTACK (or maybe an attack in the next week or so... especially if you live in Detroit)Contact your Congressperson and ask them to vote for more funding for the NSA. Call now while you still can!ELEVATED RISK OF SOMETHING BAD PERHAPS HAPPENING SOMEWHERE IN THE NEXT MONTH...Stay indoors and report anyone wearing a suspicious backpack. Avoid traveling in a car, train, plane or boat.ATTACK STILL POSSIBLE... BUT OK TO GO SHOPPING... Internet Chatter no longer indicates an attack will happen soon. Feel free to go into debt. How about buying a new computer?In augustus 2013 kondigde onze regering de sluiting van 22 Amerikaanse ambassades aan en vaardigde een wereldwijde reiswaarschuwing uit voor de hele maand augustus - waarbij Amerikanen werden gewaarschuwd niet te reizen - tijdens de grootste reismaand van het jaar. Vermoedelijk is deze waarschuwing het gevolg van de dreiging van een mogelijke terroristische aanslag door Al Qaeda op basis van onbekende informatie uit een "zeer geloofwaardige bron".


Vermoedelijk houdt de timing van deze dreiging verband met het einde van de heilige maand Ramadan en Laylet al-Qadr, of de Nacht van Kracht, een van de heiligste momenten op de moslimkalender. In augustus 2012 zou Iran deze dag hebben gebruikt om een ​​cyberaanval op Saudi Oil-computers te lanceren. In dit boek leveren we echter het bewijs dat de Saoedische computeraanval op de "Nacht van de Macht" in augustus 2012 werd gelanceerd door onze eigen NSA. Iran had er niets mee te maken. Er zijn verschillende problemen met deze nieuwe waarschuwing van de NSA. Ten eerste heeft de timing niets te maken met islamitische feestdagen en alles met de financiering van de NSA. De waarschuwing kwam slechts enkele dagen nadat het Congres bijna had gestemd om het spionageprogramma van de NSA te defunderen.


Wat betreft de "geloofwaardige, niet-genoemde bron", vraagt ​​men zich af of dat verwijst naar James Clapper - het hoofd van US Spying die onlangs toegaf dat hij op de "minst waarheidsgetrouwe" manier tegen het Congres had gelogen - of was het de betaalde taxichauffeur van de CIA die waarschuwde voor "Massavernietigingswapens" een paar jaar geleden?

Op 5 augustus 2013 zond het Colbert-rapport de volgende clip uit over de Global Terror Warning: http://www.colbertnation.com/the-colbert-report-videos/428327/august-05-2013/global-terror-warning


Het echte doel van de aanval - of de dreiging van een aanval - is om het Amerikaanse volk bang te maken om honderden miljarden extra belastingdollars aan de NSA te verstrekken.

NSA-aanval op het eerste amendement Vrijheid van meningsuiting
Op 8 augustus 2013 was er weer een schokkende aanval op de 1e en 4e Amendementen. De e-maildienst van Edward Snowden, Lavabit, werd door de NSA stilgelegd omdat ze weigerde al hun gegevens aan de NSA te overhandigen. Totdat ze door de NSA werden gesloten, had Lavabit 350.000 gebruikers - die allemaal geen toegang meer hebben tot hun e-mailaccounts. De NSA rechtvaardigt dit misbruik met wat zij de "Three Hop" -regel noemen, die volgens hen het recht geeft op alle gegevens van iedereen die een relatie heeft met iemand die een relatie heeft met een NSA-verdachte. Aangezien Snowden misschien een relatie heeft met een terrorist en aangezien de 350.000 Lavabit-gebruikers in dezelfde e-maildatabase zitten als Snowden, mag de NSA alle gegevens van alle 410.000 mensen downloaden."This experience has taught me one very important lesson: without congressional action or a strong judicial precedent, I would strongly recommend against anyone trusting their private data to a company with physical ties to the United States.” Ladar Levison, Founder of Lavabit

Hieronder staat een link naar een van de meest schokkende video's die ik ooit heb gezien:
http://www.youtube.com/watch?v=Ui3KpztUzVg&feature=c4-overview-vl&list=PL50BDB9BCCFAF09CA


Levison voegde toe: "Waar ik tegen ben, zijn algemene rechterlijke bevelen die de overheid toegang geven tot alles. Als het Amerikaanse volk wist wat onze regering deed, zouden ze het niet meer mogen doen. Wat we de afgelopen jaren hebben gezien, is hun bereidheid om die wetten te gebruiken op manieren die ik persoonlijk als ongrondwettelijk, onethisch en immoreel beschouw. '

Edward Snowden, sprekend vanuit Moskou, merkte terecht op: "Amerika kan niet slagen als een land waar individuen zoals de heer Levison hun bedrijf naar het buitenland moeten verplaatsen om succesvol te zijn." De volgende dag stopte een andere Amerikaanse provider van e-mailversleuteling, Silent Circle. Een andere Amerikaanse 'veilige' e-maildienst, Hushmail, stortte in en droeg hun database over aan de NSA. Zodra mensen zich realiseren dat hun gegevens niet veilig zijn bij Hushmail, zullen ook zij failliet gaan. De les hier is dat de enige veiligheid voor uw gegevens is door uw cloudgegevens en e-maildiensten te verplaatsen naar servers die zich buiten de Verenigde Staten bevinden.

Economische zelfmoord
Het probleem met NSA-bewaking is dat onze hele economie afhankelijk is van e-mailprivacy voor efficiënte communicatie. Het enige lichtpuntje van de Amerikaanse economie is de afgelopen 20 jaar onze leidende positie op het gebied van technologie en cloud computing. Bedrijven en particulieren willen echter niet dat hun gegevens worden overgedragen aan hun concurrenten. Ze hebben gezien hoe de NSA Airbus-gegevens aan Boeing heeft overgedragen. Bedrijven zullen hun gegevens steeds vaker migreren naar plaatsen die ze bekijken die veiliger zijn. De systematische overname of sluiting van bedrijven zoals Lavabit, Silent Circle, Hushmail, Microsoft, Google, Apple, AOL en alle andere 'partners' van de NSA betekent dat al deze bedrijven uiteindelijk failliet zullen gaan - omdat hun bedrijfsmodel kunnen niet slagen als hun potentiële klanten weten dat ze worden geleid door en voor de NSA. Al hun werknemers zullen hun baan verliezen. Sommige economen schatten dat Amerikaanse technologiebedrijven de komende drie jaar meer dan $ 100 miljard aan cloud computing-contracten wereldwijd zouden kunnen verliezen als bedrijven hun gegevens naar het buitenland verplaatsen om de NSA te vermijden. Cloudcontracten zijn echter slechts het topje van de ijsberg. Nu mensen over de hele wereld beseffen dat bedrijven als Microsoft en Apple niet kunnen worden vertrouwd om hun gegevens of hun privacy te beschermen, zal het totale economische verlies voor de VS in de triljoenen dollars bedragen en zullen miljoenen Amerikaanse technologiemedewerkers waarschijnlijk hun baan verliezen - allemaal dankzij het cybermonster genaamd de NSA.
 ”The U.S. government, in its rush to spy on everybody, may end up killing our most productive industry. Lavabit may just be the canary in the coal mine.” Jennifer Granick Stanford Center for Internet and Society


Op 21 augustus 2013 waarschuwde het Duitse federale bureau voor beveiliging van informatietechnologie (BSI) de burgers om Windows 8 te vermijden omdat het "een veiligheidsrisico" was. Een Engelse samenvatting van het artikel staat op de volgende link.
http://www.testosteronepit.com/home/2013/8/21/leaked-german-government-warns-key-entities-not-to-use-windo.html

“Gebruikers van Windows 8 geven de controle over hun computer op het moment dat ze deze aanzetten. Om die reden hebben experts van de BSI de Duitse federale overheid en andere belangrijke gebruikers gewaarschuwd voor het gebruik van computers met Windows 8 "Rüdiger Weis, een professor aan de Beuth University of Technology in Berlijn, en een cryptografisch expert, vertelde Die Zeit in een interview dat Microsoft de computers volledig wilde veranderen door in elk elektronisch apparaat "een speciale bewakingschip" te integreren. Door die chip en de processen van Windows 8, met name Secure Boot, "verliezen gebruikers grotendeels de controle over hun eigen hardware en software."

Met de bailout van de bank in 2008 vond de grootste overval in de geschiedenis plaats op klaarlichte dag. Sindsdien zijn tientallen miljoenen banen overgebracht naar sweatshops in China, terwijl hele Amerikaanse steden zoals Detroit zijn verwoest en failliet zijn gegaan. Zullen we nu het slachtoffer worden van een door de NSA veroorzaakte recessie?


Politieke zelfmoord
Op hetzelfde moment dat de NSA internetbedrijven neerhaalt, vernietigt het ook de persvrijheid. Verslaggevers zijn met gevangenisstraf bedreigd omdat ze weigeren hun bronnen aan de Amerikaanse regering over te dragen. In Groot-Brittannië heeft de regering het persbureau The Guardian zojuist gedwongen de harde schijf te vernietigen die informatie bevat die naar hen is gelekt door Edward Snowden. Als we geen privacy of vrijheid van meningsuiting meer hebben, hoe kan een groep die kritiek heeft op de regering zich dan organiseren? Hoe kan een klokkenluider veilig contact opnemen met een melder? Hoe kunnen mensenrechtenorganisaties informatie krijgen van slachtoffers van mensenrechtenschendingen? Hoe kan een cliënt veilig en privé communiceren met een advocaat? Hoe kan een patiënt privé een arts raadplegen?


Legale zelfmoord ... het einde van de rechtsstaat?
Eveneens in augustus 2013 kondigde online open source advocatenkantoor Groklaw aan dat ook zij zouden stoppen met de uitleg dat het werk dat ze doen simpelweg niet mogelijk is als ze onder controle staan ​​van de NSA. De American Civil Liberties Union en verschillende andere vrijheidsgroepen hebben rechtszaken aangespannen om het recht op privacy van ons vierde amendement te herstellen.

Misschien wel de meest schokkende van alle onthullingen in augustus 2013 vond plaats met de vrijgave op 20 augustus 2013 van het 85 pagina's tellende FISA Court-oordeel, waarin werd vastgesteld dat de NSA de Bill of Rights "tienduizenden keren" had geschonden.
http://www.scribd.com/doc/162016974/FISA-court-opinion-with-exemptions

Geschreven door FISA-rechter John D. Bates op 3 oktober 2011, op pagina 16, merkte de rechtbank op dat de NSA herhaaldelijk tegen de rechtbank heeft gelogen over wat ze aan het doen was:This Court is troubled that the governments revelations regarding NSA acquisition of internet transactions make the third instance in less than three years in which the government has disclosed a substantial misrepresentation regarding the scope of a major collection program... repeated inaccurate statements made in the governments submissions... frequently and systematically violating (the FISA Court orders).”On Page 77, the court added: “The measures proposed by NSA for handling (emails of millions of Americans) tend to maximize rather than minimize the retention of non-target information.”On Page 78, the court noted: “Each analyst... is left to apply the proposed minimization measures alone, from beginning to end, and without the benefit of his colleagues’ prior review... the governments proposed measures seem to enhance rather than reduce the risk of error... In sum, the NSA collection results in the acquisition of a very large number of Fourth Amendment protected communications that have no direct connection to any targeted facility and thus do not serve a national need.”


Kortom, FISA-rechter John D. Bates had aangenomen dat de regering de waarheid sprak en ontdekte toen dat de regering niet de waarheid sprak. In feite had de NSA de FISA-rechtbank in het ongewisse gelaten sinds het toezicht op de rechtbank in 2006 begon. Rechter Bates ontdekte dat de NSA de rechten van het Vierde Amendement van Amerikanen "tienduizenden keren" per jaar had geschonden op basis van het eigen onderzoek van de NSA ( zie pagina 41). In feite kan het werkelijke aantal overtredingen in de honderden miljoenen keren per jaar liggen, omdat we nu weten dat de NSA veel meer doet dan ze tegen rechter Bates hebben gezegd.


Op 23 augustus 2013 kwamen we erachter hoe de NSA de beperkingen die de FISA-rechtbank aan haar had opgelegd, omzeilde door haar "Prism Partners" (inclusief Microsoft) miljoenen dollars te betalen om het vuile werk ervoor te doen.


De NSA betaalde en blijft miljoenen dollars betalen om de kosten te dekken van grote internetbedrijven die betrokken zijn bij het Prism-bewakingsprogramma, nadat een rechtbank oordeelde dat sommige activiteiten van de NSA ongrondwettig waren. Het materiaal levert het eerste bewijs van een financiële relatie tussen de technologiebedrijven en de NSA. Het is nog steeds niet duidelijk waarom het oké is voor particuliere bedrijven zoals Microsoft om dingen te doen die de NSA niet mag doen. http://www.theguardian.com/world/2013/aug/23/nsa-prism-costs-tech-companies-paid

Ook deze zomer werd tijdens een hoorzitting van het Congres onthuld dat de NSA is begonnen met het samenstellen van tientallen nieuwe cyberoffensieve en defensieve teams, de meest concrete stap van de dienst om het Pentagon en de inlichtingendiensten voor te bereiden op een nieuw tijdperk van cyberoorlogvoering en computer conflict. Deze teams bestaan ​​niet alleen uit NSA-spionnen, maar ook uit particuliere contractanten.


“De samenvloeiing van omstandigheden die massatoezicht mogelijk maken, heeft het potentieel om de burgerlijke vrijheden van Amerikanen permanent in gevaar te brengen. Hoe we reageren, zal bepalen of we als democratie blijven functioneren. "

Heidi Boghosian, uitvoerend directeur van de National Lawyers Guild.

Microsoft chanteert Windows XP-gebruikers
De NSA wil totale controle over onze computers. Hun plan om toegang te krijgen tot al onze computers vereist dat Windows-gebruikers "upgraden" van Windows XP naar Windows 8. Om dit mogelijk te maken, kondigde Microsoft in april 2013 aan dat ze de ondersteuning voor Windows XP vanaf april 2014 stopzetten. Sindsdien , hebben ze een reeks kwaadwillende Windows-updates gebruikt om Windows XP- en Windows 7-computers te saboteren in een poging om gebruikers te forceren om hun huidige computers te vervangen door Windows 8. De enige bescherming tegen deze aanvallen is het uitschakelen van 'Automatische Windows-updates' en het installeren Linux als dual-boot. Helaas heeft Microsoft het Windows-besturingssysteem gesaboteerd om het moeilijker te maken om Linux als dual-boot te installeren - maar we zullen je laten zien hoe je deze obstakels kunt omzeilen. De enige manier om de controle over uw persoonlijke of zakelijke computer terug te krijgen, is door te leren hoe u Linux en Libre Office kunt installeren en gebruiken.

“Deze grootschalige inbreuk op de privacy van Amerikanen en buitenlandse burgers draagt ​​niet bij aan onze veiligheid; het brengt juist de vrijheden die we proberen te beschermen in gevaar. "
Daniel Ellsberg 10 juni 2013

Hoe dit boek is georganiseerd
Dit boek is onderverdeeld in tien hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft vier secties. Het eerste hoofdstuk behandelt de opkomst van het Microsoft Monopoly en zijn verborgen verbindingen met de NSA. Het tweede hoofdstuk behandelt de beangstigende gevolgen van deze samenspanning tussen Microsoft en de NSA. Het derde hoofdstuk behandelt enkele van de belangrijkste nadelen van Windows 8. Ik wil ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van alle nadelen van Windows 8 om u te inspireren om de tijd te nemen om de rest van het boek door te nemen en daadwerkelijk te installeren Linux op uw computer. Het vierde hoofdstuk behandelt de geschiedenis van open source-alternatieven. In het vijfde hoofdstuk wordt besproken hoe u Linux Mint kunt downloaden en gebruiken in een virtuele doos in uw normale Windows-computer. Hierdoor kunt u zien hoe gemakkelijk het is om Linux en Libre Office te gebruiken zonder grote wijzigingen aan uw huidige computer aan te brengen. Het zesde hoofdstuk legt uit waarom en hoe u een back-up van uw computer kunt maken en hoe u Linux met Windows kunt "dual booten". Dit lijkt misschien moeilijk te geloven, maar Microsoft probeert opzettelijk uw computer te laten crashen en te voorkomen dat u Linux gebruikt. Je zult zien dat Linux niet alleen eenvoudiger is dan Windows, het is ook veel sneller. De overige hoofdstukken behandelen aanvullende gratis open source-programma's die u met Linux kunt gebruiken om uzelf te bevrijden van Microsoft en de NSA.

Dit boek is het tekstgedeelte van onze complete online cursus van tien weken van 40 uur over het gebruik van Linux en Libre Office. Elk van de 40 hoofdstukken beslaat een uur in onze online cursus. Elk hoofdstuk beslaat een week van onze cursus van tien weken. Onze cursus bevat ook 40 video's die de vaardigheden demonstreren die in elk hoofdstuk worden besproken, 40 activiteiten om u te helpen deze vaardigheden onder de knie te krijgen en 10 klassikale videoconferenties, een uur per week gedurende 10 weken. Als u geïnteresseerd bent in het volgen van onze complete online cursus over het gebruik van open source tools of meer wilt weten over onze programma's, bezoek dan onze website, collegeintheclouds.org of stuur ons een e-mail voor informatie over het volgende cursusaanbod. We hebben dit boek ook op onze boekwebsite, freeyourselffrommicrosoftandthensa.org, gepost voor het geval je het boek online wilt lezen of je vrienden ernaar wilt verwijzen.

Andere boeken en cursussen door David Spring
Dit boek is het eerste boek en de cursus in onze serie van zes boeken en zes gangen voor het delen van kennis. In onze boeken en cursussen leert u hoe u verschillende gratis tools voor het delen van kennis kunt gebruiken, waaronder het Linux-besturingssysteem, Libre Office voor tekstverwerking, Joomla voor websitebeheer, VirtueMart voor e-commerce en Moodle voor Elearning.


Bezoek hun hoofdwebsite, collegeintheclouds.org voor meer informatie over alle zes onze boeken en de bijbehorende cursussen. Hier vindt u ook links naar hun YouTube-kanaal met video's over alle onderwerpen in hun boeken en cursussen. Als je vragen hebt, stel ze dan gerust op hun websiteforum!

Ben je klaar om de kracht en vrijheid van Linux en Libre Office te leren kennen? Laten we beginnen!

David Spring, M.Ed.
11 september 2013


Voordat we verder gaan met hoofdstuk één, moeten we eerst deze fundamentele vraag behandelen ... Wat is Linux?

Linux is een gratis computerbesturingssysteem dat op bijna elke computer werkt.

Linux draait 90% van alle supercomputers - omdat het de snelste ter wereld is.

Linux beheert 80% van alle aandelenmarkten - omdat het de veiligste is die er bestaat.

Linux draait 70% van alle smartphones - omdat het eenvoudig en gemakkelijk te leren is.

Linux draait 60% van alle internetservers - omdat het erg betrouwbaar is

Linux draait 50% van alle tablets - omdat dit het meest veelzijdige besturingssysteem is. Linux is zo veelzijdig dat het bijna elk Microsoft Windows-programma kan uitvoeren, inclusief MS Office. Het belangrijkste is dat Linux de NSA geen toegang geeft tot de gegevens op uw computer. Kortom, Linux is de basis voor onze wereldeconomie en de grootste gedeelde technologie in de geschiedenis. Linux is ook een gratis open source alternatief voor Windows 8 Blues!


Het grote publiek heeft geen idee wat Unix is ​​en geeft niets om de geschiedenis van Linux. Het enige wat ze willen is een eenvoudig, betrouwbaar besturingssysteem dat ze kunnen gebruiken om hun computers, programma's en bestanden uit te voeren. Het grote publiek is waarschijnlijk beter bekend met de naam Linus omdat de grote Amerikaanse natuurkundige Linus Pauling zeer bekend was. Zijn naam wordt uitgesproken als Line - Us. Daarom zullen de meeste Amerikanen Linux waarschijnlijk uitspreken als Line-X omdat dat vergelijkbaar is met Line-Us Pauling. Naar mijn mening is met de open source-gemeenschap beide uitspraken correct. Dit komt omdat bij Open Source alles draait om de vrijheid om te doen wat je wilt. Dus spreek Linux uit zoals je wilt. Het belangrijkste van Linux is niet hoe we het uitspreken, maar dat we echt leren hoe we het moeten gebruiken.


Home » Actueel » Onderwerpen » Bijdrage » How to » Free Yourself From Microsoft and the NSA
 
Map
Info